ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Τεχνικά θέματα arrow Αλλαγή στη διαδικασία διανομής λoγισμικού Microsoft από το Πανεπιστήμιο

Αλλαγή στη διαδικασία διανομής λoγισμικού Microsoft από το Πανεπιστήμιο
21.05.09

Όπως είναι γνωστό, το Πανεπιστήμιο Πατρών διαθέτει άδειες χρήσης των προϊόντων της Microsoft σε όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα MSDN Academic Alliance. Τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας μπορούν να συνδέονται στην ιστοσελίδα http://msdnaa.upatras.gr και να λαμβάνουν το διαθέσιμο λογισμικό.

Η διαδικασία λήψης του λογισμικού σχεδιάστηκε, και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Μηχανοργάνωσης, αξιοποιώντας τις κεντρικές υποδομές τηλεματικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας για τους δικαιούχους φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, προσωπικό, κ.ά. μέλη του Ιδρύματος. Οι δικαιούχοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://msdnaa.upatras.gr και χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που διαθέτουν από την «Κεντρική Υπηρεσία Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του Πανεπιστημίου Πατρών» (UPatras AAI), εισέρχονται αυτόματα στο σύστημα για να μεταφέρουν το λογισμικό στον υπολογιστή τους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης αυτόματα κατά την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο, αλλά επίσης και όσοι χρήστες το είχαν ζητήσει από το Τμήμα Δικτύων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι φοιτητές δεν θυμούνται τον κωδικό πρόσβασης (password) που τους είχε χορηγηθεί κεντρικά, πρέπει να απευθυνθούν στο Τμήμα Δικτύων (2ος όροφος στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης) με το "πάσο" τους να τους χορηγηθεί εκ νέου το password.

Μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τα οποία δεν διαθέτουν λογαριασμό πρόσβασης στις Υπηρεσίες Τηλεματικής, μπορούν να υποβάλλουν online αίτηση στη διεύθυνση https://mussa.upnet.gr/.

 
< Προηγ.   Επόμ. >